Wanddecoratie babykamer ideeën

Wanddecoratie babykamer

Creëer de ideale babykamer met deze unieke wanddecoratie

Wanneer je zwanger bent of wanneer je net bent bevallen van een prachtige baby, dan weet je dat de babykamer een belangrijke rol speelt. Je wilt immers een eigen plekje voor de baby creëren en unieke wanddecoratie mag daarbij eigenlijk niet ontbreken. Naast het feit dat de babykamer vooral praktisch moet zijn, wil je toch dat de kamer een leuke en ontspannen sfeer uitstraalt. Met onderstaande ideeën voor unieke wanddecoratie weet je zeker dat je de perfecte babykamer voor je kindje samenstelt. Geniet van de decoratie aan de wand en maak je babykamer nog persoonlijker.

Het geboorteplaatje; een uniek item in de babykamer

Een item dat zeer persoonlijk is en eigenlijk niet mag ontbreken is het geboorteplaatje van geboorteplaatje.nl. Dit unieke item is erg leuk om te geven als kraamkado, maar ook voor je eigen babykamer is dit geboorteplaatje een echte eyecatcher. Het geboorteplaatje is een plexiglas plaatje op een houten standaard waarop de naam, gegevens en een foto van je baby worden geprint. Afhankelijk van je wensen is dit geboorteplaatje volledig te personaliseren. Een uniek cadeau om te geven maar zeker ook een uniek cadeau om te krijgen. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden en neem eens een kijkje op geboorteplaatje.nl

Houten muursticker voor een speelse sfeer in de babykamer

Wil je groots uitpakken? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een houten muursticker. Deze muursticker is gemaakt van MDF en verkrijgbaar in diverse vormen en maten. Denk bijvoorbeeld aan leuke dieren, zoals een pandabeer of een giraffe, of aan andere vormen zoals een raceauto of een grote maan. De muurstickers zijn te personaliseren door je eigen kleur te kiezen en de naam van je kindje toe te voegen. De muurstickers zijn eenvoudig op alle muren te bevestigen. Heb je thuis gladde muren? Dan werkt dubbelzijdig tape prima. Heb je gestucte muren of muren met structuur? Dan kan je het beste een goede kit gebruiken om de muursticker te bevestigen. Je kindje zal in ieder geval veel plezier beleven aan deze prachtige en persoonlijke wanddecoratie.

Vrolijke spreuken en teksten

Je ziet het tegenwoordig steeds meer in huizen verschijnen en ook in de kinderkamers kan deze wanddecoratie als unieke eyecatcher gebruikt worden; de wandspreuken. Elke spreuk kan je op de wand laten schilderen of als stickers op de muur plakken. Uiteraard kan je kiezen voor standaard teksten, maar zeker in de babykamer is een gepersonaliseerde tekst natuurlijk veel sprekender. Kies voor een tekst die jullie beide aanspreekt, zoals een stukje songtekst of de tekst van het geboortekaartje, en jullie zullen nog lang plezier hebben van de tekst op de muur. DE Muurspreuken zijn eenvoudig te bestellen als stickerpatroon, maar je kan natuurlijk ook zelf de kwast pakken en de tekst op de muur schilderen. Wil je wel graag schilderen maar ben je niet zo handig? Dan zijn de spreuken ook verkrijgbaar in sjabloonvorm die je op de muur kan bevestigen en zelf kan inkleuren. Zo heb je toch, met een beetje hulp, je eigen tekst geschilderd.

Babykamer decoratie

Voor de handige doe-het-zelf ouder; Macramé

Wanneer je een beetje handig bent is dit super leuk om zelf te maken; macramé hangers als wanddecoratie. Het enige dat je nodig hebt is touw of garen in verschillende kleuren en stukken stevig ijzerdraad. Je kan het zo gek niet bedenken of het is wel in macramé uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan prachtige regenbooghangers in verschillende kleuren, wandkleden met een patroon van sterren of een wandhanger in de vorm van een maan of een uil. Door zelf de kleuren samen te stellen kan je de hangers perfect aanpassen aan de stijl van de babykamer. Ben je niet zo’n handige doe-het-zelf ouder? Dan zijn de diverse macramé hangers ook in de winkel of online te koop. Iets minder persoonlijk maar zeker niet minder leuk.

Wil je een echte eyecatcher in de babykamer aanbrengen? Kijk dan zeker eens naar de mogelijkheden van decoratie aan de wand. Door te kiezen voor een geboorteplaatje of een houten muursticker weet je zeker dat je een uniek item in de babykamer hebt hangen. Wil je liever zelf aan de slag met de wanddecoratie? Probeer dan eens een vorm of figuur te maken met behulp van touw en ijzerdraad. Door het draad op een speciale manier te knopen ontstaat er een patroon dat perfect in de babykamer past. Het mooiste is dat je met macramé zelf je kleuren kan bepalen en zelf de gewenste vorm kan kiezen. Met de juiste wanddecoratie creëer je een ontspannen sfeer in de babykamer. Ideaal voor de nachtrust van je baby maar ook tijdens voedingsmomenten is een ontspannen sfeer belangrijk. En kies je voor een persoonlijke touch? Dan zal je baby nog lang blij zijn met zijn of haar gepersonaliseerde babykamer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.